Schoonmaak juist nu zo belangrijk

Het goed schoonhouden van ruimtes en materialen is altijd een belangrijk aspect in zowel een zakelijke als privé omgeving, maar in deze tijd van virusuitbraken van extra groot belang. En dat gaat echt een stuk verder dan alleen handen wassen en het gebruik van handschoenen.

Een goede schoonmaak vormt de basis van het totale hygiëne plaatje. Van de ruimtes waarin mensen wonen en/of werken en van de materialen waarmee ze werken. Het is belangrijk dat alle vervuiling op regelmatige basis wordt weggehaald zodat micro organismen geen kans krijgen en de juiste desinfectie- en schoonmaakmiddelen hun werk kunnen doen.

De werkgevers die er nu voor kiezen om hun (deels) niet-bezette kantoren dan maar even niet schoon te laten maken, komen straks bedrogen uit. Werkplekken raken geleidelijk zodanig vervuild dat in rap tempo een (niet altijd zichtbare) voedingsbodem voor bacteriën en virussen wordt gekweekt. Wanneer mensen zich, al dan niet beschermd met een mondkapje en/of handschoenen, op den duur weer in deze ruimte begeven kan dat verregaande consequenties hebben. Denk aan een verhoogd ziekteverzuim of nog erger, een nieuwe virusuitbraak.

Wees wijs en laat schoonmaak aan een professional over!