Glasbewassing

Trio home1Glashelder

Regelmatig uw ramen laten wassen door vakmensen is letterlijk en figuurlijk een goede zaak. Schone ramen verhogen niet alleen de uitstraling van uw (bedrijfs)pand, maar verlengen ook de levensduur van uw ramen en kozijnen. Bovendien laat schoon glas meer licht door wat wel zo prettig werkt voor de aanwezige medewerkers.
Wij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in glasbewassing en kunnen dit voor uw (bedijfs)pand op diverse manieren uitvoeren.

Glasbewassing met de ladder

Bij het bewassen van ramen is al gauw een ladder nodig om de hogere ramen te bereiken. Wij maken gebruik van aluminium ladders. De lengte van de ladders waarmee gewerkt mag worden is door de huidige ARBO-regelgeving drastisch beperkt. Vanaf juli 2006 mogen wij als VCA-gecertificeerd bedrijf niet hoger dan 10 meter werken op een ladder.

Glasbewassing met het Tuckerpole-systeem
Tuckerpolesysteem

Ook bekend als telescoop glasbewassing of osmose glasbewassing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigenschap van puur water. Oftewel water zonder mineralen; demiwater. Puur water wordt onder gepaste druk door een telescoopsteel gepompt naar een zachte borstel. De borstel wordt vervolgens met lichte druk en ruim stromend osmosewater over het te reinigen oppervlak bewogen. Het te reinigen oppervlak wordt door borstelen in combinatie met ruim spoelen schoongemaakt (tuckeren) en droogt streeploos op. Zonder nagezeemd te worden. Dankzij het Tuckerpole-systeem is het mogelijk om op moeilijke plekken, waar geen ladder of hoogwerker bij kan, ramen te wassen. Telescoop glasbewassing werkt snel, effectief en belast een gevel minder dan gewone glasbewassing met ladders. Met het Tuckerpole-systeem kunnen wij, zonder ladder of hoogwerker, tot maar liefst 15 meter een perfect resultaat leveren.

Glasbewassing met hoogwerkerGlasbewassing met de hoogwerker

Voor ramen die te hoog zijn om met het Tuckerpole-systeem te wassen, zetten we een hoogwerker in. Of maken we gebruik van de gevelinstallatie die aanwezig is op een gebouw. Een hoogwerker bereikt gemakkelijk hoogtes van 15 meter en meer. Ook biedt een hoogwerker een ruim zijdelings bereik en de mogelijkheid tot rotatie. Een hoogwerker is bovendien makkelijk te verplaatsen. Met een hoogwerker kan zeer efficiënt op grote hoogtes worden gewerkt. Tot maar liefst 35 meter. Daardoor kunnen wij snel en vakkundig allerlei oppervlaktes schoonmaken en de glasbewassing verzorgen van hoge (flat)gebouwen.